Açıköğretim Fakültesi AÖF Kredili Sistem Not Hesaplama Nasıl Yapılıyor ?

Açıköğretim fakültesinin 2011 – 2012 öğretim döneminde pilot olarak başlattığı ve 2012 – 2013 öğretim döneminde tüm bölümlere uyguladığı kredili sistem’in yıllık sisteme göre daha kolay olduğunu bir çok kişi yaşayarak gördü. Ancak kredili sistemde kullanılan dörtlük not sistemi iköğretim ve ortaöğretimde kullanılmadığından bir çok kişi kredili sistemde not hesaplaması yaparken sıkıntı çekiyor. Bunun için Açıköğretim Fakültesi’nin kredili sistemde uyguladığı not hesaplama sistemi ile ilgili bir açıklama hazırladık…

Kredili sistemde notlar nasıl belirleniyor ?
Kredili sistemde alınan harf notlar ( AA, AB, BA, BB, CB, CC, DC, DD, FF ) sınava giren öğrenciler tarafından belirlenmektedir. Sınava giren öğrencilerin oluşturduğu piramide göre harf notların aralıkları belirlenmektedir.
Örneğin İngilizcede 72 puan almak AA ‘ ya karşılık gelirken İnkılap Tarihi dersinden notunuzun AA olması için 50 almanız yeterli olabilir.

Açıköğretim Fakültesi Kredili Sistemde Not Ortalaması Nasıl Belirleniyor ?
Kredili sistemde aldığınız tüm harf notlar dörtlük sisteme göre sayılara dönüştürülüyor ve aldığınız notların toplamı ders kredisine bölünüyor. Bunu dönem için yapıp dönemde aldığınız krediye bölerseniz dönem not ortalamasını elde ediyorsunuz, tüm dönemleri toplayıp toplam aldığınız krediye bölerseniz de genel not ortalamanızı hesaplamış oluyorsunuz.
 
Not ortalaması hakkında detaylı ve örnekli anlatım için
AÖF Kredili Sistem Ortalama Hesaplama Nasıl Yapılıyor ? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz
AÖF kredili sistemde ders geçmenin nasıl olduğunu öğrenmek için
AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme Nasıl Oluyor ? başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. 


Açıköğretim Fakültesi AÖF Kredili Sistem Not Hesaplama Nasıl Yapılıyor ?

gelen google aramaları: aöf kredili sistem not nasıl hesaplanır hesaplanıyor hesaplama nasıl yapılıyor kredili sistem notları nasıl belirleniyor kredili sistem puan hesabı geçme notu hesabı nasıl hesaplanıyor nasıl bulunuyor ders ortalamaları nasıl belirleniyor

Post a Comment

Daha yeni Daha eski