AÖF Kredili Sistem OrtalamaHesaplama Nasıl Yapılıyor ?  

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi için yıllık sistemi bırakıp kredili sisteme geçtikten sonra bir çok kişi sınıf geçmekte kullanılan not ortalamayı hesaplamakta sıkıntı yaşadı. Açıköğretim Fakültesi kredili sistemde not ortalamasının nasıl hesaplandığını sizin için örnekli olarak anlattım. (Kredili sistemde kullanılan harf notların dörtlük sistemde karşılıklarını aşağıda görsel olarak yazının sonunda paylaştım )

Örnek: 4 kredili İnkılap Tarihi dersinden AA, 3 kredili İngilizce dersinden AB, 4 kredili adalet meslek etiği dersinden DD, 4 kredilik maliyet muhasebesi dersinden FF aldınız. 
Normalde daha fazla ders olur ancak uzatmamak için 4 ders üzerinden anlatımı yapıyorum.

Aldığımız notları yazının sonundaki görselde belirtilen aralığa göre dörtlük nota çevirirsek:
AA=4    AB= 3,70   DD=1,70   FF=0
Daha sonra bu sayıların toplamını alıyoruz: 4 + 3,70 + 1, 70 + 0 = 9,40

Toplamda 9, 40 olan bu sayıyı aldığımız ders kredisine böleceğiz. Bölme öncesinde aldığımız derslerin kredilerini toplayacak olursak: 4 + 3 + 4 + 4= 15

Toplamda 15 kredimiz, 9.40 ‘ da not toplamımız var. 9,40/15 yaptıktan sonra da dönem not ortalamamızı buluyoruz.
9,40/15= 0, 62

Dönem not ortalamamız 0,62 çıktı. Bu şekilde dönem not ortalamamızı hesapladık. Aynı şekilde tüm dönemlerde aldığımız notları harf nottan dörtlük sayıya çevirerek genel toplamdaki krediye bölüp genel not ortalamamızı da hesaplayabiliriz ya da dönem not ortalamalarınızın toplamını alıp yine toplam ders kredinize bölerek genel not ortalamanızı hesaplayabilirsiniz.

BU YAZIYI PAYLAŞIR MISIN ?


AÖF Kredili Sistem Ortalama Hesaplama Nasıl Yapılıyor ?
AÖF Kredili Sistem Harf Not Karşılığı

gelen google aramaları: aöf kredili sistem ortalama hesaplama, ortalama hesabı nasıl yapıyor, anlatım, nasıl hesaplanır, ortalama hesaplaması anlatım, ortalama hesaplaması video anlatım, ortalama hesaplama nasıl yapılır açıköğretim aöf

Post a Comment

Daha yeni Daha eski