AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme Nasıl Oluyor ?
Açıköğretim Fakültesi kredili sisteme geçtikten sonra kredili sistemle birlikte ders geçme sistemi de değişti. Önceden 50 alamadığınız dersten kalırdınız ancak kredili sistemde bu durum tamamen değişti.

Kredili sistemde ders geçme neye göre belirleniyor ?
Kredili sistemde ders geçmenin iki değeri var. Birincisi dersten aldığınız harf not, ikincisi de genel not ortalamanız.

Kredili sistemde kullanılan harf notlar AA, AB, BA, BB, CB, CC, DC, DD, FF ‘ dir.
AA, AB, BA, BB, CB notları direk geçen notlardır. CC, DC, DD ise koşullu geçer notları, FF ise direk kalma noturdu.

Koşullu Geçmek Ne Demektir ?
Açıköğretim AÖF kredili sistem sınıf geçme olayının ince notlarından biri koşullu geçmedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi CC, DC, DD olan notlar koşullu notlardır ve genel not ortalamanız 2,00 üzeri oldumu bu dersleri geçmiş sayılırsınız. 

Bunun püf noktaları ise, genel not ortalamanıza en son sınıfta mezun olmadan önce bakılır. Onun öncesinde alt sınıflarda genel not ortalamanız isterse 1,00 olsun. En son dönemden önce koşullu geçme şartlarına bakılmaz. Mezun olmadan önce genel not ortalamanıza bakılır, 2,00 üzeri ise tüm koşullu derslerinizi geçip mezun olabilirsiniz.

Bunun dışında FF olan dersleri mecburen tekrar almak zorundasınız. Maalesef FF olan dersler koşullu geçilmiyor.
BU YAZIYI PAYLAŞIR MISIN ?



AÖF Kredili Sistem Sınıf Geçme Nasıl Oluyor ?

ilgili google aramaları:  aöf kredili sistemde sınıf geçme, kredili sistem sınıf geçme nasıl oluyor, koşullu geçme nasıl hesaplanır, hesaplanıyor, kredili geçme koşulları, aöf adalet koşullu geçme, aöf ilahiyat koşullu geçme, kredili sistem koşullu geçme nasıl hesaplanır, koşullu geçme nasıl hesaplanıyor

Post a Comment

Daha yeni Daha eski