Adalet Bakanlığı 2014 Yılı Sonuna Kadar 3 Bin - 3 Bin 5 Yüz Civarı Zabıt Katibi Alır ! 


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçen günlerde Çorlu adalet sarayının açılış törenine katıldı. Tabii ki açılış törenine katılmasından ziyade personel alımına ilişkin yaptığı açıklamalar açılıştan daha önemliydi.

Bozdağ yaptığı konuşma esnasında 2014 yılında birinci aşamada yaptıkları personel alımına ilave olarak 5 bin tane adliye personeli alacaklarını, bu alımın 2014 yılı sonuna kadar yapılmasının planlandığını belirtti.

Ben, alımın zabıt kâtibi kısmını değerlendirmek istiyorum. Zabıt katipliği dışında mübaşir, teknik eleman, mühendis gibi kadrolara da eleman alınacaktır ancak adliyelerdeki personel ihtiyacı nedeniyle bu 5 bin kişilik kadronun büyük bir kısmının zabıt katibi olacağı kesin.

Adliyelerde halen iş yoğunluğu fazla. Çünkü hem hakim - savcı sayısı yetersiz hem de hakim savcı dışındaki diğer görevleri yapan personel sayısı yetersiz. 

Ayrıca uzun süredir açılacak söylentisi olan istinaf mahkemeleri 2015 yılında açılacak gibi. Hatta bundan olduğunu düşünüyorum ki; bu yıl yapılacak olan hakim - savcı sınavının kadro sayısı önce 500 idi, sonra 900 oldu en sonunda da bin 5 yüz olarak açıklandı. 

Tüm bunlar değerlendirildiğinde Bakan Bozdağ 'ın söylediği 5 bin kişilik kadronun  3 bin - 3 bin 5 yüz kadarının zabıt kâtibi kadrosu olarak ayrılacağını düşünüyorum. Umarım kadro bu seviyede olur da katiplik sınavına hazırlanan müstakbel meslektaşlarımız sayesinde bizlerin de iş yükü azalır :)

Bakanlığımız yakın zamanda ilana çıkacaktır ancak; -takip edenler biliyorlardır diye düşünüyorum ama hatırlatmak isterim- zabıt katibi alımında değişikliğe gidilmişti.(detaylı anlatım yaptığım yazıya gitmek için burayı tıklayın) Bu durum da klavye sınavına bile giremeden elenecek yüzlerce kişi anlamına geliyor. Bu durum hem avantaj hem dezavantaj...

Son olarak bu kadar fazla sayıda personel alımı olduğu için kazanma şansının daha yüksek olduğundan şimdiden çok yoğun bir şekilde on parmak çalışmanızı tavsiye ederim. On parmak öğrenme ile ilgili yazıma ulaşmak için BURAYI tıklayabilirsiniz.


Adalet Bakanlığı 2014 Yılı Sonuna Kadar 3 Bin - 3 Bin 5 Yüz Civarı Zabıt Katibi Alır !

gelen google aramaları: 2014 zabıt katibi alımı, 2014 zabıt katibi ne kadar alınacak, 5000 zabıt katibi, 2014 yılı beş bin katip alımı, katip alım duyuruları, katip alım ilanları, 2015 zabıt katibi alımı ne kadar olur, ilan ne zaman çıkar, kaç tane katip alınacak, kadro sayısı, ne zaman alınır, ne zaman alınacak, 2015 adliye katibi, 2014 katip alımları, 2015 katip alımları

Post a Comment

Daha yeni Daha eski