Zabıt katipliği sınavına hazırlanmayı düşünenlerin özellikle sınav dönemlerince sıkça yaptığı aramadır “ on parmak nasıl öğrenilir “ ( google amca bile öyle söylüyor ).

KPSS 'de puanların yükselmesi ve atamaların zorlaşmış olması nedeniyle bir çok kişi zabıt katipliği sınavına yöneliyor.

Eleyici bir klavye sınavının olması nedeniyle genel atamalara oranla şansın biraz daha fazla olduğu katiplik sınavı bu yüzden son yıllarda popüler olmaya başladı. Ancak burada belirleyici unsurlardan biri  olan klavye sınavında bir çok kişi yarış dışı kalıyor.

Daha önce sınav tecrübesi olanlar bilir ancak bilmeyenler için söyleyeyim; klavye sınavında heyecan yapacaksınız, elleriniz tutulup kalacak, panikleyeceksiniz ( büyük bir kısmı ). Bunu aşmak için mutlaka ve mutlaka on parmak yazmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. ( on parmak bilmezken ilk sınavına girip elleri tutulan, panikleyen, yazamayan birisi olarak söylüyorum :)  )

On parmak öğrenmek için kursa gitmeye gerek var mı ?
Kısa cevap: HAYIR !
On parmak için kursa gitmek boşuna para harcamaktır. Ortam olsun diye düşünürseniz bilemem ancak evinizde kendi bilgisayarınızda rahat rahat çalışarak on parmak öğrenebilirsiniz.

On parmak öğrenmek için ne yapmak gerekir ?

Evde on parmak öğrenmek için yapacağınız ilk şey hot key on parmak programını indirmek. Çok küçük ve basit bir programdır. Hatta kurmaya bile gerek yoktur. Direk bilgisayarınıza kopyalayıp çalışabilirsiniz.( Hot key programını yazının sonundaki bağlantıdan indirebilirsiniz )

Programı bilgisayarınıza indirdikten sonra yapmanız gereken şey, her gün düzenli olarak en az üç - dört saat çalışmak. Ancak çalışmanın ilk aşamasında mutlaka ders ders ilerleyin ve ilk etapta her gün bir parmağı çalışacak şekilde devam edin. On parmak programı başlangıç seviyesinde her derste bir parmağı alıştırarak ilerletmektedir. On gün süreyle on parmağını çalıştıktan sonra programı takip ederek karışık metinlere geçin. Yazıyorum ben, direk karışık çalışayım demeyin, bunu tavsiye etmem. Eğer her bir parmağı temel olarak çalışırsanız karışık metinde daha hızlı yazarsınız. Bu şekilde çalışarak bir ayda sınava yetecek kadar hızlı yazar seviyeye gelebilirsiniz. Tabi ki kastım, beyninizi bir ayda hangi tuşa hangi parmağı bastıracağına yönelik eğitmektir.

Bir ayın sonunda hiç hız kesmeden günlük en az iki üç saat metinden yazma şeklinde çalışın. Arada müzikten veya televizyondan konuşmaları metne geçirme şeklinde çalışabilirsiniz ancak zabıt katipliği sınavında A4 kağıttaki metni yazacağınız için metinden yazarak çalışmak daha sağlıklı olacaktır.

On parmak yazma işi tamamen beyini eğitmekle alakalı ve kendi kendine öğrenilebilen bir şey. Bu nedenle naçizane tavsiyem, iki aylık yoğun bir çalışmayla kendiniz öğrenin. Daha sonrasında sınava kadar pratik yapın.

Ben on parmak yazmadığım için girdiğim ilk sınavda 75 yazıp sınavı geçemedin. Daha sonrasında kendim oturup bu şekilde çalışarak on parmak öğrendim ve sınavda 115 kelime yazmıştım.

Değerlendirme size kalmış ancak katipliksınavı öncesinde mutlaka on parmak öğrenin. On parmak bilmeden başarılı olabilmek biraz zor.

Allah yardımcınız olsun...



Evde On Parmak Nasıl Öğrenilir ?










Post a Comment

Daha yeni Daha eski