Kamil Koç Firmasının Şoförü Yolculuk Esnasında Sigara İçiyor, Firmaya Şikayet Edince Pislik İnsanlar Diye Hakaret Ediyor

Kamil Koç




08/07/2017 günü Isparta’dan Beyşehir’e giden 19:30 otobüsüne annem ve kardeşime 5 ve 6 numaralı koltuklar için bilet aldım. Bu yolculuğun sıkıntılı olacağı başından belliymiş ama anlayamamışız…

19:30 otobüsü sekize on kala geldi. 2 tane bilet olmasına rağmen otobüsün fiyakalı, afilli, işine hakim hostu bagajın ev eşyası olduğunu, alamayacağını söyledi ve “nereye şikayet edersen et, bu eşyaları almam” diyerek son noktayı koydu. Bunun üzerine yazıhaneyle görüştüm ve oradaki görevli geldi, daha sonra hostların müdürü olduğunu öğrendiğim genç bir kişi geldi ve yazıhaneciyle birlikte hosta ayarı verdiler, eşyalar bu şekilde gönderildi. Otobüs hareket ettiğinde saat sekizdi.

Ben yolcuları uğurlayıp eve geldikten sonra astım hastası olan kardeşim beni aradı. Otobüste sigara içildiğini, muavinlerin olduğu kısımdan sigara kokusu geldiğini söyledi. Ben de muavini uyarmasını, sigara içiliyorsa içilmemelerini söylemesini, sigara içerlerse fotoğraf çekmesini tembihledim ve telefonu kapattım. Birkaç dakika sonra kardeşim beni aradı ve şoförün kendisine “ben sigara içtim, şoförlere sigara serbest” dediğini söyledi. Ben de firmayı arayacağımı söyleyerek telefonu kapattım. Kamil Koç firmasının 444 0 562 nolu çağrı merkezini aradım ve durumu olduğu gibi anlattım. Şikayetimin alındığını söylediler ve arkasından KK-17092-H5X5 nolu kaydımın alındığına dair mesaj geldi.



Neyse bir süre daha geçti. Kardeşim beni tekrar aradı. Şoförün ikinci kez sigara içtiğini, fotoğraf çekmek isterken flash patlayınca fotoğraf çeken mi oldu diye sorduklarını, sonra kendisinin ben çektim, niye sigara içiyorsunuz, hastayım ben, firmaya da şikayet ettim sizi dediğini, bunun üzerine annem ve kardeşimin üzerlerine yürüyüp pislik insanlar, adi insanlar şeklinde sözler söylediklerini söyledi. Ben de tekrar içerlerse yine çekmelerini söyledim.

Neyse, macera bitti derken bitmiyor tabi. Isparta – Beyşehir arası 178 km olan yolu 3 saati biraz geçkin sürede gidebildiler. Bu şekilde saygısızca hareketleri olan ve insan sağlığını hiçe sayarak ticari araç içerisinde sigara içen şoför seferin bulunduğu güzergahı bilmiyormuş, navigasyon mavigasyon derken 3 saatte varabilmiş Beyşehir’e. Beyşehir’e vardıklarında da saygısız tavırları devam ederek “eşyaları almadığımız için şikayet ettiniz, pislik insanlar, adi insanlar, hakkımızı helal etmiyoruz” şeklinde sözler söyleyerek ayrılmışlar. Hakaret suçunun herhangi bir delili olmadığı için o konuda suç duyurusunda bulunamadım ama tabi ki de bu şekilde bir terbiyesizliği bu haliyle bırakacak değilim. Durumun aynısını BİMER’den Ulaştırma Bakanlığı’na bildirdim.
 
Yaklaşık 10 yıldır seyahat halindeyim ve bu seyahatlerimin çoğunu Kamil Koç firmasıyla yaptım. Yol Kart bilgilerime baktıklarında kendileri de 100 – 150 civarı biletim olduğunu göreceklerdir. Konya – Isparta hattında hizmet kalitesi düşmüştü ama bu kadar da kötü olacağını tahmin etmiyordum. Bir daha zorda kalmadıkça Kamil Koç'tan bilet falan almam.

Ben bundan sonra Kamil Koç firmasını kullanmam. Sizlere de tavsiyem, bu hususları bilet alırken değerlendirmeniz. Size de herhangi bir saygısızlık yaptıklarında alttan almayın, sessiz kalmayın ve gerekli yerlere durumu bildirin.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski