TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm ) 

TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )

Kendilerine ve ailelerine -özelliklerine de annelerine- kötü sözler söylettirerek günahlarından kurtulup cennete gidebileceklerini düşünen bazı iyi aile çocıkları tarafından yazılan virüslerden birisi (aslında tam virüs de değil, malware denilen zararlı yazılım ). Hedefindeki internet tarayıcılar: internet explorer, chrome ve firefox. opera 'ya bulaşmıyor.

Ben evde yokken kardeşimin ilahi bulacağım diye internette oradan oraya zıplarken girdiği kaliteli (!) bir siteden bulaştırması neticesinde haperspress.net illetiyle karşılaştım. İki üç saat boyunca denemediğim şey kalmadı. Güzelim bilgisayarımın birçok ayarını sıfırlamak zorunda kaldım. Bu lanet illet hemen temizlenmiyor, en temiz yol format atmak ama onlarca programı tekrar kurmak, ayarlamak felan çok uzun iş olduğu için bence format atmak yerine yaklaşık beş dakikanızı ayırıp anlattığım şekilde yapın ve kurtulun.

Ben bu yöntemi donanım haber 'den jimmyking nickli arkadaşın postundan gördüm ve denedim, kesin çözümü de orada buldum.

Bu meret temizlemeye temizleniyor ancak bilgisayar her yeniden başlatıldığında geri geliyordu. Meğer basit ama zekice bir püf noktası varmış. Bu illeti çağıran bir exe başlangıç dosyalarındaki komutla çalıştırıp bilgisayar yeniden başladığında sıfır kilometre bir virüs olarak geri getiriyormuş.

haberpress.net / tr-v9 virüsünden kurtulmak için yapmanız gerekenleri aşağıda adım adım açıklayacağım.  Bu arada ben Windows 7 kullandığım için Windows 7 'ye göre anlatım yaptığımı belirtmek isterim.


TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )
tr-v9 'dan kurtulmak için öncekile yapmanız gereken,  Windows başlat menüsünden denetim masasındaki program kaldır bölümüne girip kurmadığınız, yeni kurulan herhangi bir program veya ismi değişik bir program varsa onu kaldırmak. Ben 5-6 yıldır YourUninstaller programını kullanırım. Hem yeni kurulan programları gösterir hem de bilgisayardan en temiz şekilde program kaldırmayı sağlar. Buna benzer bir çok program var, size de herhangi bir kaldırma programı kullanmanızı tavsiye ederim.


TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )
Yabancı gelen programları kaldırdıktan sonra ikinci olarak yapmanız gereken Malwarebytes Anti-Malware programını indirip kurmak. Bu program paralı ama free versiyonu da var. Bu da bizim işimizi görecektir. Programı kendi sitesinden indirebilirsiniz (İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN). Porgram exesini indirip normal kurulum yaptıktan sonra programı çalıştırın ve " Scan Now " butonuna tıklayarak bilgisayarda bir tarama yaptırıp bulduğu dosyaları silin. Bunun dışında Junkware, Adw-Cleaner, Shortcut Cleaner programlarını da kullanabilirsiniz.

TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )
Daha sonra bilgisiyarınızdaki chrome - firefox ve internet explorer açıkken alt kısımdaki ikonun üzerine sağ tıklayıp hemen altlarda bulunan tarayıcı isminin üzerine sağ tıklayıp tekrar tıklayın ve tarayı kısayolunun özelliklerine girin. Resimdeki gibi gördüğünüz ...chrome.exe" den sonra tr-v9 veya haberpress şeklinde bir şeyler yazdığını görürsünüz. " işaretinin sağında kalan şeylerin tamamını silin ve kaydedin. Her üç tarayıcı için de bu işlemi tek tek yapacaksınız.

TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )
Daha sonra sol alt köşede bulunan başlat menüsünün ikonuna tıklayın ve arama bölümünden görev zamanlayıcısı ara kısmına " göreve zamanlayıcısı " yazın ve çıkan görev zamanlayıcısı ikonuna tıklayarak görev zamanlayıcısı ayarlarına girin.







TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )
Görev zamanlayıcısı kısmına girdiğinizde sol üst kısımda bulunan " Görev Zamanlayıcısı Kitaplığı " kısmının üzerine tıklayın. Tıkladıktan sonra yanda okla gördüğünüz ortada başlangıçta çalışan programlarınızı ve tetikleyicisilerini göreceksiniz. Ben virüsten kurtulmaya çalışırken başlangıçta çalışan prgoramların hemen hemen hepsini kapattığım için az ama bilgisayarınızın açılışında çalışan program çok olursa bu liste daha çok olacaktır. Ben işi garantiye almak için buradaki programların büyük bir kısmını devre dışı bıraktım. Siz de devre dışı yazmayacaktır.

TR-V9 - Haberpress.net Virüsünden Kurtulma Resimli Anlatım ( Denenmiş Kesin Çözüm )
Yandaki resimde gördüğünüz gibi durumunda hazır yazan programın üzerine sağ tıklayın ve açılan menüden " devre dışı bırak " seçeneğini seçerek devre dışı bırakın. Ben bu ayarları ilk yaptığımda çok program yoktu, o yüzden tümünü engelledim ama sizin vaktiniz varsa her bir programı tek tek kapatıp bilgisayarı yeniden başlatarak virüsün kaynağı olan programı bulabilirsiniz ama uğraşmak istemiyorsanız tüm programları engelleyin. Daha sonra güvenli olarak istediğiniz programı başlangıçta çalışması için ayarlayabilirsiniz.

Tüm bunları yaptıktan sonra bilgisayarınızda herhangi bir sorun kalmaması gerekir. Bilgisayarı yeniden başlatıp bir deneme yapın. Ben bu şekilde yaptım ve oldu. Görev zamanlayıcısı yapmadan yapacağınız tüm işlemler boşa çıkıyor. Bilgisayar yeniden başladığında her şey başa dönüyor. Takıldığınız bir yer olursa iletişim kısmından bana yazabilirsiniz.
BU YAZIYI PAYALŞIR MISIN ?

nasıl kaldırılır, kurtulur, virüs kaldırma, virüsü temizleme, nasıl kaldırılır, nasıl düzeltilir, nasıl silinir, temizleme, nasıl temizlenir, haberpress virüsü, haberpress virüsü nasıl kaldırılır, nasıl temizlenir, resimli anlatım, çözümü, nasıl yapılır, sorunu, sonunu nasıl çözeri, çözüldü, çözümü

4 Yorumlar

  1. ne yaptıysam olmadı, kurtulamadım. sanırım bilgisayarı formatlayacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yukarıda anlattığım şekilde çözdüm ancak bu yöntemden önce bir virüs programı denedim. O programın temiz kaldırılamıyor oluşundan dolayı bir kaç ay sonra internete bağlanmada sorun çıkarıyordu, Program nedeniyle format atmak zorunda kaldım ben. Yukarıdaki yöntem bende işe yaradı ama eğer çözüm değilse formattan başka yolunuz yok malesef.

      Sil
  2. bununda çaresini bulup daha sağlam yapmış adamlar,napsam kaldıramadım denemediğim program yöntem kalmadı.Burda yazılanlarda başka çözüm yolu bilen varsa yazsın lütfen...aağlıcam sinirden yaa

    YanıtlaSil
  3. Eyw müdür görev zamanlayıcıya yapışmış meret openbrowser diye gir görev sildim oldu :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski