2014 Yılı Zabıt Katibi Alımı İçin Maliye 'nin Onayı Bekleniyor,  Sınav Yakında !


>Adalet Bakanlığı son bir kaç yıldır Zabıt Katibi alımları için sınava gideceğiniz ocak ayında ilan eder, şubat - mart ayı civarında ilan ve sınav sürecini geçirir, nisan mayıs gibi de yeni personeli işe başlatırdı. Ancak bu yıl ocak ayında sınav duyurusu yayınlanmadı -zannımca yerel seçimler nedeniyle- . Bu nedenle bir çok arkadaşımız merakla sınav ilanını ya da sınava ilişkin bir haber bekliyordu. Beklenen haber Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'dan geldi.

Adalet Bakanı Bozdağ, 2 nisan çarşamba günü TGRT haber kanalında katıldığı programda yöneltilen 2014 yılı zabıt kâtibi alımına ilişkin soruya Maliye Bakanlığından onay beklediklerini, onaydan sonra kadro ihtiyacı olan ille için sınav yapılacağını açıkladı.
Bir çok kişinin yakından takip ettiği zabıt katipliği sınavı ile ilgili bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğim.

Ancak sınavla ilgili adayları üzecek duyumlarımda var. Sınavlarda KPSS 'nin etkisi daha da artacak. Bir çok aday sadece sınava girebilmek için " KPSS 'den 70 puan alayım yeter " şeklinde düşünüyordu ancak öncelikle icra katibi alımında, daha sonrasında ise zabıt katipliği sınavında klavye sınavı sonrasında alımlar için KPSS puanına göre sıralama yapılacağı şeklinde duyumlarım var. Bunların gerçek olma olasılığını yüksek buluyorum. Bunun yanı sıra meslek liseleri bünyesinde sayıları artan adalet liselerinden mezun olan öğrencilerin çoğalması ile de sınav kazanmak bir hayli zorlaşacak. Allah yardımcınız olsun...
2014 Yılı Zabıt Katibi Alımı İçin Maliye 'nin Onayı Bekleniyor,  Sınav Yakında !

Post a Comment

Daha yeni Daha eski